Bodycasting

Wat is het?

JJM Bodycasting

Bodycasting: wat is het?

Bodycasting is het maken van een drie dimensionale afdruk van een lichaamsdeel. Een afdruk die met een speciaal voor dit doel ontwikkeld porceleingips, of kunsthars wordt gemaakt.

Voor het gekozen lichaamsdeel wordt eerst een mal gemaakt. Zodra deze mal is uitgehard wordt het gips of de hars in de mal gegoten. Als de vorm dan ook uitgehard is, is er een uniek beeld ontstaan dat herinnert aan een bijzonder mens, en/of bijzondere gebeurtenis.

Materiaalkeuze

Een sculptuur wordt gemaakt van porceleingips of een speciaal giethars.
Beide materialen zijn duurzaam en onschadelijk voor mens en milieu.
Porceleingips heeft een levensduur van enkele tientallen jaren.
Het (wel kostbaarder) giethars kan levenslang mee.
In de tarieven worden deze prijsverschillen duidelijk aangegeven.

Kleur, achtergrond en ondergrond

Voor Judith gaat vormgeven worden alle wensen en mogelijkheden t.a.v. de achtergrond, ondergrond van het sculptuur, kleur en materialen uitgebreid met de opdrachtgever besproken. Persoonlijk, telefonisch, of via Email.

Hoe gaan we te werk

Nadat alle wensen en mogelijkheden zijn besproken en er een keuze is gemaakt, wordt er een afspraak gemaakt voor het maken van de afdruk. Eerst wordt gekeken naar de meest ideale positie voor hand of voet voor deze afdruk. Vervolgens wordt deze positie geoefend tot de houding vertrouwd aanvoelt.

Dan wordt de afdruk gemaakt. Een proces dat twee tot drie minuten in beslag neemt. Het gekozen materiaal wordt in de mal gegoten en kan uitharden.

Is dit deel van het maakproces goed afgerond nemen opdrachtgever en Judith afscheid van elkaar. Voor Judith begint nu het proces van afwerking. Een proces waarvoor zij enkele weken nodig heeft.

Zodra het sculptuur klaar is wordt een afspraak gemaakt voor het opleveren en ophalen.

JJM Bodycasting
JJM Bodycasting
JJM Bodycasting

Contactformulier

Contact

JJM Bodycasting

Salamandersloot 34
2724 BC Zoetermeer

Telefoonnummer

Informatie

KvK: 84464291
BTW: NL004834907
Bank: NL63INGB0674832930